Windrichting

Voordat je begint met wingsurfen, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe hard de wind op dat moment is. Is er te weinig wind, of misschien weer net te veel. Hiervoor hebben we een weer en spots pagina gemaakt, zodat je precies weet met welke wind je waar moet zijn. Maar minstens net zo belangrijk is de windrichting. Dit bepaalt namelijk op welke spot je goed kunt wingsurfen op dat moment.

 

Wing met handels - Wingsurfen

Hogerwal & lagerwal

De kant waar de wind vandaan komt op de spot noemen we hogerwal, ofwel de bovenkant. Waar de wind naartoe waait, noemen we lagerwal. Probeer nooit op te stappen op hogerwal tenzij je al veel ervaring hebt. Het kan namelijk zijn dat het erg lastig is om terug te varen, gezien je goed hoogte (up wind wingsurfen) moet houden. Als je lagerwal begint zal je in het begin wel naar buiten moeten peddelen, maar dan heb je wel de zekerheid dat je terugkomt op de plek waar je bent begonnen. Je wordt namelijk altijd meegenomen met de wind naar lagerwal. Ideaal is het niet, maar als beginner kan je altijd beter lagerwal opstappen dan hogerwal.

Spots

Bekijk ook onze spots pagina welke spot ideaal is bij welke windrichting, voor een ideale wingsurf sessie. Mocht er informatie ontbreken of heb je een spot ontdekt, geef het dan aan ons door en dan zullen wij hem op de website zetten.
Wing met handels - Wingsurfen

Pro tip:

“Hou rekening mee waar je opstapt, als je hogerwal opstapt zal het lastiger zijn terug varen en bij lagerwal lastiger zijn om weg te wingsurfen. Dus er tussen in is het best.

© 2021 WingSurfClub All rights reserved. 
Powered by Ion Fanatic & Duotone

This awesome website is made by STUDIO-STUDER