Het water in

Een wingfoil set kan soms wat zwaar en lomp zijn. Zeker in de grotere maten is het altijd even een handigheidje hoe de wingsurf set te dragen. Het dragen van een board en een wing tegelijkertijd is namelijk niet altijd even gemakkelijk.

Om te voorkomen dat je vermoeid raakt of dat je wingsurf set kapot gaat, zijn hier een aantal tips waardoor het eenvoudiger wordt om de set te dragen.

Het gemakkelijkst is om de wing zo dicht mogelijk bij de waterkant op te tuigen. Dit scheelt een hoop gedoe en gesjouw. Je board kan je op 3 manieren dragen:

 

Wingsurfen Foilsurfen veiligheid
Wing met handels - Wingsurfen

Handvat

Pak je board vast bij het handvat onder het foilboard. Gebruik je andere hand om de wing vast te houden. De wing altijd aan de lage kant van de wind af en je board met foil naar de wind toe.

Op je hoofd

Veel lichter is om je board met de bovenkant op je hoofd te tillen, zorg ervoor dat de foil aan de voorkant zit. Doe de wing op je rug en pomp hem op dicht bij de water kant.
Wing met handels - Wingsurfen
Wing met handels - Wingsurfen

Over je schouder

Je kan de foil ook op de schouder doen. Het ligt aan het gewicht of dat geschikt is voor jou, maar het is vaak wel wat comfortabeler.

Peddelen

Een van de voordelen in het wingsurfen is dat je eenvoudiger kan peddelen op je board dan bij het windsurfen of kiten. Dit is handig mocht je op willen stappen bij lagerwal of in een situatie wanneer de wind volledig wegvalt. Maar belangrijker om te weten is, hoe kan je nou het eenvoudigst peddelen?

Als eerste is het verstandig een wingsurf board te hebben met meer liters dan je eigen gewicht. Dus als voorbeeld, je weegt 80 kilogram, dan moet je minimaal een board hebben met een volume van minimaal 80. Mocht je meer ervaring hebben, dan zou het ook kunnen lukken met een board met minder volume.

Om gemakkelijk te peddelen, leg je de wing achter je neer in het water en klem je met je benen de wing vast. Terwijl je met je buik op het board ligt, kan je vervolgens eenvoudig tegen de wind in peddelen.

Deze techniek werkt voornamelijk wanneer je tegen de wind in wilt peddelen. Mocht er wat wind van de zijkant komen, laat dan de wing bungelen aan je leash zodat je vrij kunt pedellen.

Mocht je een andere handige manier hebben ontdekt of heb je tips voor op de website, geef het dan direct door.

 

Wingsurfclub tip:

Betreed het water met de foil omhoog. Zodra het diep genoeg is, kan je de foil en het board omkeren, maar zorg er ten aller tijden voor dat de foil niet de bodem raakt. Dit voorkomt schade aan de foil.

© 2021 WingSurfClub All rights reserved. 
Powered by Ion Fanatic & Duotone

This awesome website is made by STUDIO-STUDER