Veiligheid

Wingen is erg leuk maar kan natuurlijk ook erg spannend zijn om dat je boven het water vliegt.

Als je begint met foilen is het van belang dat je snel leert hoe je het beste kan vallen mocht je je balans niet meer houden om zo blesures en schade aan je materiaal te voorkomen.

Hierbij een paar tips.

 

Wing met handels - Wingsurfen

Materiaal

Als eerste zorg ervoor dat je een helm draagt. Een foil is erg scherp en het laatste wat je wilt is dat die tegen je hoofd aan komt.

Het kan ook zeker geen kwaad om een impact vest te dragen zeker voor de eerste sessies. Dit impact vest zorgt er ook voor dat je een beetje blijft drijven.

Afstand houden

Als we het hebben over veilig wingen dan is 1 van de belangrijkste dingen dat je zorgt dat je afstand houd van elkaar. Wellicht kan jij al goed wingen maar is iemand anders minder gevorderd. Het is belangrijk dat je zeker 3 board lengtes afstand houd want als iemand valt kan de foil worden gelanceerd deze zal dan wegspringen. Daarom zorg voor voldoende afstand tot elkaar om ongelukken te voorkomen.
Wing met handels - Wingsurfen

Vallen

Leer je zelf aan mocht je vallen altijd je handen voor je gezicht te houden , dit voorkomt dat er iets in je gezicht raakt.

Mocht je het gevoel hebben dat je je balans verliest kies dan in het begin eieren voor je geld en spring weg van je board en foil. De meeste ongelukken gebeuren daar dat je je evenwicht probeert te behouden en en dubbel klapt op je foil. Mocht je het gevoel hebben dat je gaat vallen, duw dan het board van je weg en laat je zelf achter over vallen of ver weg van je set. Het liefst achterover omdat je board naar voren gaat.

Probeer ook niet op je wing te vallen ondanks dat die zacht is kan het zijn dat door je val de wing beschadigt raakt. Zorg altijd dat je een leash om hebt en aan je board vast zit.

Ondieptes

Waar je met foilen zeker voor moet op passen zijn de ondieptes , dit kan niet aalleen schade aan je foil tot gevolg hebben maar je kan zelf ook lelijk vallen omdat je toch van grote hoogte en snelheid in eens neerkomt.

Hiervoor hebben wij bij onze spots een handige kaart gemaakt per spot die de ondieptes aangeven , kijk hier goed naar voor dat je gaat varen mocht er iets verandert zijn bij de spot zodat je altijd weet wat er gaande is. of vraag voordat je gata varne aan de locals waar de ondieptes of rotsen zitten.

Verder kan zeewier ook je sessie verprutsen. Ook hiervoor houden we je op de hoogte op onze spots pagina of er veel zeewier is.

Wing met handels - Wingsurfen

Wingsurfclub tip:

Houd altijd je handen voor je gezicht als je valt.

© 2023 WingSurfClub All rights reserved. 

This awesome website is made by STUDIO-STUDER