Springen

The next level van foilen is natuurlijk om zo hoog mogelijk te springen. Maar hoe zorg je ervoor dat je zo hoog gaat mogelijk gaat maar dat het ook gecontroleerd blijft?

Hier zijn een paar tips om je verder te helpen met springen.

 

Wing met handels - Wingsurfen

Voetbanden

Zorg er eerst voor dat je voor en achter voetbanden hebt, je met 3 voetbanden varen waar de voorste voetbanden in een V staan of met 2 stuks beide zal goed werken.

Het gaat er om dat als je in de lucht bent je je board niet verliest.

Snelheid

Om te springen zal je veel snelheid nodig hebben en die voorwaartse snelheid naar omhoog waardse lift moeten krijgen. Je foilen en board werken eigenlijk als een soort trampoline, hoe harder je naar beneden duwt hoe meer tegenkracht er komt en sneller en harder je omhoog gaat. Met veel snelheid leun je naar voren en duw je je neus van je board naar het water toe, vlak voordat die het water raakt leun je naar achter en trek je je voorste been in hierdoor gaat je board omhoog en schiet je uit het water. Op het moment dat je naar achter leunt zorg je ook dat je wing naar voren en boven je gaat houden. Dit zorgt ook voor extra lift omhoog.

Wing met handels - Wingsurfen

Landing

En als je in de lucht bent op het hoogste punt dan is kan je de wing gebruiken als een parachute voor een zachte landing.

Blijf naar beneden kijken tijdens de landing zodat je goed ziet wat je board doet.

Bij de landing probeer je foil niet te plat te landen op het water maar laat hem wat meer in het water glijden. Daarvoor zal je de neus een beetje naarbeneden moeten duwen.

 

Wingsurfclub tip:

“Hoe meer kracht je zit in de pomp naar beneden, hoe meer lift je krijgt omhoog.”

© 2021 WingSurfClub All rights reserved. 

Powered by Ion Fanatic & Duotone

This awesome website is made by STUDIO-STUDER