Vallen

Wingen is erg leuk maar kan natuurlijk ook erg spannend zijn om dat je boven het water vliegt, Als je begint met foilen is het van belang dat je snel leert hoe je het beste kan vallen mocht je je balans niet meer houden om zo blesures en schade aan je materiaal te voorkomen. Hierbij een paar tips.

Als eerste zorg ervoor dat je een helm draagt. Een foil is erg scherp en het laatste wat je wilt is dat die tegen je hoofd aan komt. Het kan ook zeker geen kwaad om een impact vest te dragen zeker voor de eerste sessies.

Leer je zelf aan mocht je vallen altijd je handen voor je gezicht te houden , dit voorkomt dat er iets in je gezicht raakt.

Mocht je het gevoel hebben dat je je lans verliest kies dan in het begin eieren voor je geld en spring weg van je board en foil. De meeste ongelukken gebeuren daar dat je je evenwicht probeert te behouden en en dubbel klapt op je foil. Mocht je het gevoel hebben dat je gaat vallen, duw dan het board van je weg en laat je zelf achter over vallen of ver weg van je set. Het liefst achterover omdat je board naar voren gaat.

Probeer ook niet op je wing te vallen ondanks dat die zacht is kan het zijn dat door je val de wing beschadigt raakt. Zorg altijd dat je een leash om hebt en aan je board vast zit.